• Breaking News

    23 Mart 2017 Perşembe

    Telefonlarımızla buluşmayı bekleyen 69 yeni emoji

    Renkli sembollerin yeni taslak listesi onaylandığında, deniz kızı, zombi ve vampire gibi emojiler telefonlarımız çok yakında buluşacak.

    Emojipedia, bu yıl yayınlanması beklenen 69 yeni emoji adayının bir listesini yayınladı.

    Bununla birlikte, Unicode Teknik Komitesi tarafından resmen onaylanması gerektiği için, listede yer alan tüm emojiler büyük bir ihtimalle yayınlanacak.

    Emojiler arasında sakallı bir kişi, bir cin, bir insan elf, bir sessiz sembol ve mütevazi bir hindistanceviz örneği bulunuyor. Yeni bir emojinin onaylanması Apple ve Google gibi farklı teknoloji şirketlerine sunulması biraz zaman alabilir.


    Bu yılın başlarında, İngiltere, İskoçya ve Galler bayrakları için emoji, Apple, Facebook ve Google dahil olmak üzere şirketlerin üyelerini içeren emoji standartları komitesi tarafından onaylandı. Ocak ayında dünya çapındaki telefonlara ve bilgisayara kırmızı başlı emoji sunmayı planlıyordu. Emojipedia kurucusu Jeremy Burge, "Redhead emojisinin olmaması, son üç aydır kullanıcıların en sık şikayetçisi oldu" dedi. Geçen yıl Unicode Consortium, palyaçolar, omuz silkme, facepalms gibi 72 yeni emoji onayladı.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder