• Breaking News

    15 Mart 2017 Çarşamba

    Teknoloji ve Sen

    Teknolojinin anlamı konusunda her şeyin farkındayız ancak yine de kafam karışık olanlara endişelenmeyin size söyleyeceğim. Teknoloji insan bilgisinin ilerlemesini sembolize eder ve insan yaratıcı olarak kabul edilir. Teknoloji pürüzsüz ve daha hızlı bir şekilde çalışmanıza yardımcı olur, biz her zaman giderek daha fazla şeyler icat etmeye çalışırız ve böylece biz kolayca çalışıp hayatımızı daha rahat hale getirebiliriz. Tüm bu buluşlar teknoloji nedeniyle ve gerçeği doğru olmakla birlikte şimdi yaptığımız her küçük şey için ona tamamen bağımlıyız.

    Günümüz dünyasında teknolojinin bir tanrı olduğunu hep düşünüyoruz ve bu tamamen doğru, fakat teknolojinin bizi birçok açıdan lanetlediğini düşünüyor musunuz? Herkes hayatında en az bir kez düşünmüş olabilir ama asla kendine yardım etmeye kalkışmamış olabilir. Beyler, insanlara yardım etmek için icat edilen bu her şeyin, dünyaya korkunç sorunlara neden olabilecek bir şekilde kullanılabileceği fikriyle yapılmadığı zamanlardı. Teknolojiyi kullanarak sorun yaratacak şekilde onu korkunç yapan kişi biziz. Çoğu zaman, kendimiz için stres vermeye ve teknolojinin yardımı olmadan kolayca yapılabilen şeyler için teknolojiye bağımlı kalmaya son veriyoruz.

    Eminim bu yazıyı okuyabilir ve bir süre düşünebilirsin, fakat çocuklar lütfen kendinize yardım etmeye çalışın. Sizden başkalarına yardım etmenizi istemiyorum, sadece kendinize yardım etmenizi rica ediyorum. Kendimize yardım edersek, otomatik olarak dış dünyaya yardım edeceğiz. Onların teknolojisi ile ilgili birçok konu var, bazı teknolojilere ve konularına göz atalım:

    Mobil

    Teknoloji ve Sen
    Akıllı telefonlar, çağın en önemli icadı. Kullandığınız akıllı telefonlar, insanlarla çok farklı bir şekilde bağlantı kurmanıza yardımcı olur. Oyunlar, mobil T.V. vb. aracılığıyla eğlenebilirsiniz, sohbet daha kolay hale geldi, hatta her yerden video araması yapabilir ve eviniz gibi hissedebilirsiniz. İş ve bağlantıyı kolaylaştırmak için akıllı telefon icat edildi, ancak bu tür konforlar günümüzde büyük bir sorun haline geldi. İnsanlar akıllı telefonlara, kendi kişisel ve mesleki yaşamlarına zarar veren çok yanlış bir şekilde bağımlı oluyorlar. Akıllı telefonlardan gelen ışınların sağlık sorunlarına, zihinsel karışıklıklara, görme sorunlarına ve daha birçok şey yaptığının farkındasınızdır. Teknolojiyi, zararlı bir şekilde kullanmak yerine, icat edildiği şekilde kullanın.

    Otomobiller

    Teknoloji ve Sen
    İnsanın yaşamını kolaylaştırmak ve zamandan kazanmak için icat edildi, aksine insanlar için asıl sorun haline geldi. İnsanlar kısa mesafelerde yolculuk etseler bile araçlara bağımlı hale geliyorlar. Çocuklar en azından hayatınızla oynamayı bırakın. Obezite, yaşlanma vb. otomobil kullanımı nedeniyle ana konu haline geliyor. İnsanlar ayaklarını kullanmayı bırakıyor ve tembelleşiyor ve kolayca yoruluyorlar. Mevcut senaryonun ana sorunu.


    Sosyal Ağlar

    Teknoloji ve Sen
    İnsanlarla bağlantı kurmanın en güçlü yollarından biri sosyal sitelerdir. Bizden uzak olan insanlarla kolayca konuşabilir ve beraber olduğumuzu kolayca hissedebiliriz. Fakat insanlar, kendilerinden uzak olan insanlar için etraflarında bulunan insanlarla konuşmayı unuttuğu için bağımlılık yaparlar. Parmaklarını cep telefonlarında kullanıyorlar ve onlara sorun yaratıyorlar. Gece sohbet, ciddi çağrı, görme sorunu, işitme sorunları vb. gibi sağlık sorunlarına neden olur.


    Yukarıda, teknolojinin olumsuz etkilerini gösteren birkaç en önemli sorun var; ancak hayatı daha iyi yaşamak ve mutlu olmak için düzeltilmesi gereken daha ciddi konular var, teknolojiyi kullanmak yerine teknolojiyi doğru kullanmak suretiyle yapılabilir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder