• Breaking News

    23 Mart 2017 Perşembe

    Teknolojiyi araç olarak kullanmayı bilmelisin!

    Teknolojiyi araç olarak kullanmayı bilmelisin!
    Teknoloji bir oyun değil, bir araç olarak kullanılmalıdır. Bir araç olarak verimliliği, kaliteyi ve performansı artırabilir. Bir eğlence olarak zaman kaybettirebilir, öncelikleri yerinden edebilir, stres yaratabilir ve yaşamı hızlandırabilir.

    Pokémon Go çılgınlığı gibi kalıcı ya da önemli faydalar sunan teknolojiler doğal bir ölümle sonuçlanıyor. Örneğin, Pokémon Go'nun yaklaşık 45 milyon kullanıcıyı yakalaması iki haftadan az sürdü. Ancak, 30 milyondan az kullanıcıya inmek ve azalmakta çok sürmedi. Hala zaman alıcıdır, e-posta ve mesajlaşma gibi daha kullanışlı teknolojiler kadar zamanınızı ve hayatınızı olumsuz etkileme potansiyeline sahip değildir.
    Teknolojiyi araç olarak kullanmayı bilmelisin!

    E-posta, yazılı iletişimde devrim yarattı. Salyangoz postasından elektronik iletişimden sıçrama, mesafe ve zamanın sorunlarını ortadan kaldırdı ve dünya çapında anında iletişim sağladı. Ne yazık ki kullanımı kolaylığı frekansını, gereksiz ve istenmeyen iletişimlerin hızıyla kurtarılan zamanı inkâr ettiği noktaya kadar hemen genişletti.

    Bu yeni bir fenomen değil. Uzun zaman önce, çamaşır makineleri elle çamaşır yıkamak için alınan zamanın yalnızca bir kısmını kullanıyordu. Ancak kullanım kolaylığı daha sık yıkanmaları teşvik etti ve satın aldığımız ürünlerin sayısının artmasıyla birlikte, zaman tasarruflarının çoğunu olumsuz etkiledi. Tıpkı daha hızlı arabalarla kurtarılan zaman, daha uzun mesafe, daha fazla trafik, inşaat ve tıkanıklık nedeniyle reddedildiğinde, sohbetlerin daha da hızlı olması kullanım sıklığına göre dengelenmiştir.

    Bu kişisel verimliliğin az artmasına neden olur; Ancak daha hızlı ve daha stresli bir çalışma seviyesine neden olur. E-posta ve anında mesajlaşma üretkenlikte net bir kazanç elde etmese de, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya, bir araçtan daha çok eğlencelik olarak kullanıldığından verimlilikte fiili bir düşüşe neden olabilir. Sözde "arkadaşlar" ve "takipçiler" bizzat karşılaşmamız zamanımızı büyük bir oranda tüketebilirler. Örneğin, şu anda Facebook kullanıcıları tarafından harcanmakta olan ortalama süre günde yaklaşık 25 dakikadır. Sosyal medya, oyun oynamak değil sadece araç olarak kullanılmalıdır. İşiniz, ağınızı teşvik edebilir, sorunlarınızı çözebilir, başkalarına karşılıklı yardım sağlayabilir ve araç olarak kullanıldığında gerçek dostlukları geliştirebilirsiniz. Anahtar, teknolojiyi kullanmanın bir amacı olmaktır, yalnızca üzerinde zaman harcamaktan başka bir şey değildir.
    Teknolojiyi araç olarak kullanmayı bilmelisin!

    Elektronik iletişim, bilerek ve daha az sıklıkla, kontrol etmek ve cevaplamak için belirlenen sürelerle ve mağazayı ne zaman kapatıp ne zaman işletmeye açılması gerektiğine ilişkin politikalarla kullanılmalıdır.

    Teknoloji kaçınılması gereken veya korkulan bir şey değildir. Gün ışığı hızlandırarak hem fiziksel hem de zihinsel aktivite için fırsatlar yaratarak kişisel verimliliğinizi ve yaşam zevkinizi artırabilirsiniz. Elektronik oyunları bile bazıları, çalışma belleğini ve bilişsel becerilerini geliştirirken gevşeme sağlayabilir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder